Movies

Pe lângă citit, (timpul mi-a permis atât de multe în vacanţa asta :)) ), nu exista zi în care să nu văd măcar 1-2 filme. Aşadar văzând atââtea m-am gândit să scriu opinia mea personală despre fiecare în parte (de cele care î-mi aduc aminte :)) ).
Okayyy ... astea fiind spuse o să încep în ordine inversă, adică ultimul film pe care l-am văzut (memorie slabă, ce să-i faci? :)) ).

1. Love And Other Drugs (2010): Un film reuşit despre dragoste, despre viaţă, despre cum lucrurile nu sunt mereu aşa cum ni le dorim. O poveste tragi-comică interpreatată de actori care fac un joc actoricesc credibil. Te face să te gândeşti cât de altruist eşti de fapt şi cât eşti dispus să sacrifici pentru persoana iubită. Nu e vorba numai despre dragoste, sau sex sau despre ce se ascunde de fapt în spatele industriei farmaceutice, ci este un film ce are în primul rând un mesaj moralizator. Un film bun din punctul meu de vedere cu actori buni şi talentaţi.

2.Sammy's Adventures: The Secret Passage (2010): Chiar dacă pentru unii această animaţie poate să li se pară prea copilaroasă, sau prea simplă, ea este destinată oamenilor de toate vârstele(nu numai copiilor) şi mie mi s-a părut foarte reuşită, mai ales din prisma calităţii(3D) şi a peisajelor care sunt de-a dreptul mirifice. O poveste frumoasă, cu multe aventuri şi foarte emoţionantă. Mie una mi-a plăcut.

3. The Switch (2010): Un film de suflet. Teama de scurgere a timpului, de singurătate, o face pe Kassie să ia o hotărâre radicală. Un film de suflet, care-ţi reîntăreşte certitudinea importanţei copiilor în viaţa unei familii. Este o comedie foarte reuşită şi are de toate: de la acţiune şi efecte speciale până la faze comice la care nu poţi să nu râzi. Este un film care-ţi umple în mod plăcut o oră jumătate din viaţă.

4.  Hot Tube Time Machine (2010): Avem de-a face cu patru tipi într-un jacuzzi care, ajutat de o bizară combinaţie de băutură energizantă, alcool şi ... veveriţă, îi trimite ... ai ghicit, în trecut, în 1986. Dacă îţi place genul Plăcintă Americană şi ţii la tăvăleala unor glume extrem de sexuale, Teleportaţi în Adolescenţă clar este o alegere bună pentru două ore de pierdut în weekend, mai ales dacă ajungi în sala de cinema însoţit de cei mai buni prieteni. O comedie la care CLAR râzi.

5.  Valentine's Day (2010): Filmul și povestea în sinea lor sunt destul de reușite, dar parcă prea multe personaje îmbârligate și prea puțin spațiu pentru fiecare, asta a fost impresia pe care mi-a lăsat-o. Dar dincolo de asta a fost o comedie bună, cu momene funny și merită văzută. Nu distribuţia face totul în filmul ăsta, cum ar spune unii, deşi ajută considerabil să ai atâtea talente şi atâtea feţe drăguţe care să îţi transmită emoţiile, dar personal nu pot alege o fază mai frumoasă din film şi mai reprezentativă pentru că pe parcursul întregului film,  fie rânjeam stupid înmuiată, fie eram în hohote de râs.

 6.  Poster The Social Network The Social Network (2010): Un film despre realitate, un subiect foarte bine ales - Facebook, care este unul dintre cele mai mari siteuri de socializare din lume(dacă nu şi cel mai mare), nişte actori nu foarte experimentaţi şi mă refer la Sean Parker(Justin Timberlake) care a fost pus într-o lumină foarte bună. "The Social Network" este un film tipic american. Adevărul este foarte vizibil: oamenii se lasă conduşi de un computer, Facebook-ul fiind o nouă lume pentru ei şi ca majoritatea descoperirilor fantastice făcute,  Facebook-ul a fost creat accidental. :) Nu ştiu dacă a fost cel mai bun film(dramă) al lui 2010, pentru ceea ce a şi câştigat Globul de Aur, dar oricum merită să îl vezi.

7.Confessions of a Shopaholic (2009): Un film bun, are momente haioase, un film făcut cu bun gust şi poate ar fi bine să îl vadă cât mai mulţi băieţi, pentru a înţelege că nu e uşor să fi fată şi prin prisma faptului că trebuie să rezişti la o mulţime de tentaţii, atunci când treci prin faţa unui magazin. :) Un film foarte reuşit şi cu o poveste de dragoste simpatică.Un film simplu şi revigorat, care personal m-a umplut de bună dispoziţie. Isla Fisher îşi joacă foarte bine rolul, reuşind să eclipseze întreg filmul şi care împreună cu Hugh Dancy face o pereche grozavă.

8. Tangled (2010): Cred că este fără doar şi poate, cel mai bun film de acest gen de la începutul acestui an şi este plăcut atât pentru copii cât şi pentru oricine are chef de o poveste bună. Un film ce te binedispune imediat. O animaţie ce conţine cam toate ingredientele pentru a fi reuşită: umor, personaje carismatice, o poveste bună, replici haioase şi muzică. Făcut exact aşa cum ştiu cei de la Disney să facă cel mai bine o animaţie. "Tangled" are multe poante, scenariul este plin de aventuri şi este captivant, grafica e făcută în aşa fel încât să aducă cu stilul animat din trecut, pe scurt un film minunat care merită văzut atât de cei mici cât şi de cei mari.

9.  New In Town (2009): Un film mediocru şi destul de plictisitor. Au fost câteva faze comice şi atât. Vârsta a început să se vadă pe Renee Zellweger, nu că asta i-ar ştirbi din calităţile de actriţă, dar poate ar trebui să se îndrepte spre alt fel de roluri. Povestea mi s-a părut prost aleasă, iar prestaţia ei nu a fost cine stie ce. A avut vreo două sau trei momente când am râs dar mai mult,  nu. Un film eşuat după părerea mea.

10.  Eat Pray Love (2010): "Eat Pray Love" a avut succes la noi mai ales datorită actriţei Julia Roberts şi apoi cărţii cu acelaşi nume pe care se bazează scenariul. Filmul mi-a plăcut foarte mult, mai ales din cauza poveştii şi a faptului ca m-am identificat destul de mult cu pesonajul principal. E un film foarte frumos, deşi la început e puţin plicticos, dar după, totul începe să devină o poveste foarte frumoasă. Eu l-aş descrie ca fiind o călătorie spre sinele propriu, o regăsire. Oricum superb filmul. Mai ales cadrele din Italia, India şi Bali îmbinate cu povestea autobiografică- un film foarte bun, de văzut la cinema.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © Frânturi de gânduri