Libertate de exprimare sau cenzură?


În zilele de astăzi oamenii au numeroase drepturi, dar şi multe responsabilităţi şi obligaţii.
Unul dintre aceste drepturi indispensabile este dreptul la libertatea cuvântului şi a exprimării unei opinii sau unei idei legate de orice eveniment, persoană, acţiune care ni se desfăşoară zilnic în faţa ochilor.
Poate cineva vorbi astăzi de libertate fără să se gândească la libertatea cuvântului? Omul a simţit întodeauna nevoia de a-şi exprima liber toate trăirile, gândurile, credinţele, prin orice formă. Fie ea protest, muzică, pictură, presă.

Voltaire a spus: "Nu sunt de acord cu ceea ce spui, dar voi apăra până la moarte dreptul tău de a o spune."

Libertatea de exprimare este baza dezvoltării oricărei societăţi sănătoase. Dacă nu ai dreptul sau mijloacele prin care să te exprimi, consecinţa directă este îngheţarea ideilor şi a mentalităţii sociale.
Odată îngrădit acest drept esenţial, ni s-ar îngrădi şi dreptul de a mai exista pe acest Pământ, deoarece am stagna şi am lâncezi în această viaţă fără posibilitatea de a ne exprima liber gândurile, opiniile, ideeile, sentimentele ...
Dar, cu toată libertatea cuvântului de astăzi, probabil, riscăm să ajungem în altă extremă: jignirea, defăimarea, vorbele mari şi totodată minciunile se petrec zilnic în presa scrisă, la radio, la T.V şi de ce nu şi în vieţile noastre de zi cu zi, căci, să recunoaştem, de câte ori ne-am exprimat liber părerea şi se poate ca totodată să fi jignit pe cineva sau poate să fi nemulţumit pe altcineva.
Deoarece nu toată lumea poate fi de acord cu unele păreri, reies divergenţele, certurile, protestele şi dezacordurile între oameni. Până şi unele războaie pornesc de la mici neînţelegeri şi dezacorduri.
Dar e un risc pe care ni-l asumăm, căci în asta constă de fapt, libertatea cuvântului, nu?

Dacă vrei ca cineva să ştie că exişti, exprimă-ţi părerea şi fă-te auzit!
1 comentarii:

Jucarii spunea...

Salut!
Am o propunere de colaborare pentru bloggerii din Hunedoara. Adresa mea de e-mail este blogatu@gmail.com. Te invit sa ma contactezi pentru a afla mai multe detalii. Este vorba despre o campanie care se desfasoara pana azi, 7 decembrie, ora 23:59!

Mai exact, ce trebuie sa faci: sa scrii un articol care sa respecte tema din acest articol http://blogatu.ro/2011/11/campania-caravana-zapezii-miniprix-pentru-bloggerii-din-judetele-iasi-suceava-dambovita-timis-ilfov-hunedoara-satu-mare-si-teleorman.html si primesti o reducere importanta la miniPRIX. Sa iti inviti cititorii de pe blogul tau sa voteze Hunedoara!

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © Frânturi de gânduri