Restul e...gunoi

Toţi tânjim după perfecţiune. Vrem să fim cei mai buni, să avem cel mai mult, să arătăm cel mai bine. Şi ceea ce mă frapează pe mine, e că în ziua de azi contează numai ambalajul, exteriorul. 
Să ai un "Haudi" şi un ceas Versace, contează mai mult decât alea 12 clase amărâte. Asta înseamnă să fii barosan şi să ai valoare adevărată, iar dacă te întreabă cineva cum te-ai pregătit pentru BAC, probabil că o sa îi răspunzi nonşalant că "ţi-ai făcut freza", sau că ţi l-ai cumpărat pe 500 de euro de la non-stop. "Restu? E fraieri!". Şi ne mai mirăm de ce ajung specimene cu intelect multime vidă să ne conducă ţara.
Paraşute cu idealuri de oraş, care se vând pentru o votcă în club şi sar în braţele primului doritor, dar ele caută o relaţie serioasă. Băieţi cu idealuri de oameni maturi, care la 30 de ani freacă menta într-un apartament închiriat şi se joaca pe playstation. Cum căcat sa pari, măcar, că ai vrea o relaţie, când tot ceea ce ai tu în cap e ultima geantă apărută în magazinul din mall sau bronzul, care, niciodată nu e prea mult?
Te îmbeţi ca scroafa în fiecare seară si urci pe boxele din cele mai jegoase cluburi, dar pari ofensată  dacă cineva încearcă să îţi bage bani la chilot, când la juma' de oră distanţă îi sugi pula tipului respectiv în baie. Da, într-adevar, eşti o doamnă, în pula mea!
Te crezi moartea la femei, că ai făcut şi tu două luni de sală şi ai băgat prafuri în tine, doar ca să îţi poţi etala braţele umflate cu pompa, şi pieptul care e gata-gata să explodeze în maioul cu trei numere mai mic.
Esti o mini Maica Tereza, tu nu te fuţi decât după juma' de an de relaţie, nu sugi pula, nu ştii ce e ăla threesome, sau nu te-ai sărutat niciodată cu o fată, dar te fuţi cu trei tipi diferiţi la distanţă de două zile.
Te dai om matur, ai experienţă, tu le ştii pe toate şi nimeni nu îţi poate demonstra contrariul. Schimbi gagicile în fiecare noapte, şi asta te face sa te simţi împlinit. Ai cojones, într-adevar, dar poate doar la figurat. Mintea ta a rămas tot la stadiul de "fut ce pot, şi după mă dau mare în fata băjeţilor din cartier".
Tanc rusesc cu jeanşi skinny şi top-uri cu şunca la vedere, ah pardon, abdomen lucrat la sală, (aia de mese, probabil), care se rupe în figuri pe "Bailando"şi îşi face 100 de selfie-uri în baie, dintre care nici unul nu iasă bine, pentru că, evident, abia a încăput în oglindă şi i s-a făcut rău de la supt (şunca), pe lângă altele. Noroc că prietena ei tocilară le are cu "fotoşopu".
Ţăranul educat, cu Guţă şi Salam în playlist, dar care noaptea postează pe Facebook citate motivaţionale din Gandhi si Boccaccio, uitând pe ici-colo câte un "i". Cu o cantitate excesivă de gel în păr şi cămăşuţă roz, acest specimen se plimbă liber pe străzile oraşului cu ochelarii de soare indispensabili, mai ales noaptea, când nu e soare afară. Nici o problemă, în loc de soare îl avem pe "EL", fenomenul care eclipsează în bun gust şi ştiinţă. Îi poţi simţi prezenţa de la 1 kilometru, la ce "parfum" emană, dar el e fericit: astăzi Dani Mocanu îşi va lansa un nou hit.
Dacă ai venit din provincie la facultate în Timişoara, nu ai cum să nu mergi măcar o dată în Epic, Heaven sau Fratelli, unde umblă lumea "bună" a oraşului. Dar tu nu ai bani nici măcar de taxi şi stai toată noaptea cu o apă plată în faţă, gândindu-te că, mai mult ca sigur, iar s-a luat apa caldă din cămin. Ce nu faci tu pentru un check-in, ca deh, să ştie lumea în ce locuri selecte umblii tu, în timp ce ai tăi dorm liniştiţi la Cuca Macăii, consolaţi de gândul că înveţi pentru examenul de mâine. 
Da, iar a venit vara, iar a început sesiunea şi iar mă iau de oamenii nevinovaţi pe blog, în lipsă de altă ocupaţie. Sincer, mă iau pentru că merită şi pentru că în România, în ultimii ani, frumosul a fost înlocuit de kitsch, bunul gust a devenit mediocritate, iar inteligenţa e confundată cu prostia. Asta se promovează zilnic pe posturile de televiziune, pe Internet, chiar şi în ziare şi la ştiri. Scandalul e la modă, viaţa privată a "vedetelor" a devenit subiectul de bârfă preferat pentru Tanţa Floare şi Lelea Soare, pentru că ceva nu e în regulă dacă nu ştie toată ţara cu cine s-a futut Drăguşanca azi-noapte sau câte maşini i-a dat Leo de la Strehaia, Loredanei Chivu, după ce i-a supt pula. Cancan, şoc şi groază, incredibil şi nemaiauzibil. Dar, ceea ce este cu atât mai trist, e faptul că aceste "personaje mondene" încep să fie luate drept model de către copiii din ziua de astăzi şi nu numai. De aici a pornit şi idealul de frumuseţe fabricat în sala de operaţie şi ideea că "dacă ai bani, ai totul". Iar, dacă întrebi o fată de 15 ani ce vrea să devină, când o sa crească, iar ea o să îţi răspundă "asistentă la Capatos", atunci sincer nu ştiu de ce ne-ar mai şoca comportamentul, stilul sau concepţiile despre viaţă ale anumitor oameni, care culmea, sunt urcaţi undeva pe un "piedestal al prostului gust" şi oferiţi ca modele în viaţă.
Tocmai de aceea, în urmă cu câteva luni, am hotărât să nu mă mai uit la televizor, cel puţin nu la emisiunile de scandal şi la "marfa ieftină" pe care moderatorii tv încearcă să ne-o vâre pe gât. 
Iar dacă se mai continuă în ritmul ăsta, nu stiu care ar fi tabloul peste 10 sau 20 de ani.  
Dar, până atunci, enjoy the Summer. Şi dacă cumva te regăseşti într-unul din personajele de mai sus, îmi pare rău pentru tine, dar îţi meriţi soarta. Peace.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © Frânturi de gânduri