Crăciun ... sau poate că nu

Numărătoarea inversă până la Ajunul Craciunului deja a început. În mai puţin de 24 de ore bradul va fi împodobit, moşul va veni pe la toţi copii cuminţi, iar masa va fi deja îmbelşugată. Asta în cel mai fericit caz.
Şi cum spuneam, numărătoarea inversă a început deja, poate de mult sau poate numai în seara, asta la unele persoane. Peste tot pe unde treci numai înghesuială, oameni grăbiţi să mai prindă ultimele oferte sau întârziaţi care îşi cumpără bradul. În case fiecare cu ale lui: sarmale, prăjituri, friptura, împodobit, aranjat etc.
Fiecare om se preocupă cu aranjarea şi împodobirea casei (bradului), se preocupă să arate cât mai bine, să aibă un "look" cât mai "cool". Dar oare aceşti oameni se preocupă să arate bine şi în interior, în suflet, nu numai în exterior?
Fiecare se aşteaptă să primească cât mai multe cadouri (de preferabil şi cât mai scumpe). De mult Sărbătoarea Naşterii Domnului este confundată cu "sărbătoarea cadourilor", iar ceea ce este de fapt noaptea minunată a Naşterii Domnului a devenit treptat-treptat o sărbătoare comercială, ca toate celelalte, de fapt.
Fiecare dintre noi ar trebui, înaite de toate, să ne uităm cu atenţie în sufletul nostru, să ne împăcăm cu noi şi cu faptele noastre, iar mai apoi să ne uităm la oamenii necăjiţi din jurul nostru şi să facem o faptă bună. Pentru că asta înseamnă Crăciunul de fapt: altruism, generozitate, bunăvoinţă, iubire.
Deschideţi-vă sufletul şi lăsaţi să intre lumina Naşterii Domnului!
Un Crăciun fericit tuturor, un Crăciun plin de linişte, pace, căldură şi iubire vă doresc. Un Crăciun cu multă lumină. >:D<

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © Frânturi de gânduri